Ședințele de consiliere văzute prin ochii voștrii

Ce înseamnă consilierea pentru bărbatul de 38 de ani?

Subiectul întâlnirii: lipsa încrederii în propria persoană, certuri cu soția, îngrijorarea față de copiii care se îmbolnăveau la 2 săptămâni și rușinea de a privi în ochi viitorul angajator la un interviu promițător sau propriul anagajator.

Rezultat:

  • A reușit să își înțeleagă soția și să nu o mai judece pentru atitudinea ei vis-à-vis de copii – a conștientizat că frica lui de a fi copiii bolnavi era în spatele neînțelegerii și agresivității verbale cu soția. S-a pus în ‘papucii’ soției – lucru care l-a făcut să empatizeze cu ea și să aducă liniște în familie, iar copiii nu s-au mai îmbolnăvit din acel moment.
  • A reușit să susțină interviu în faza finală la compania mult dorită.
  • A reușit să privească în ochi persoanele cu autoritate pentru el și să fie apreciat pentru ideile eficiente pe care nu reușea să le expună. Aceste idei puse în practică a eficientizat munca întregii echipe.

Astăzi, această persoană are încredere și este mulțumit de el, nu îl mai caracterizează deloc timiditatea, iar cu soția nu s-a mai certat de 2 săptămâni, doamna exprimându-și dorința de a avea și ea o întâlnire cu noi cât de curând.

 

Ce înseamnă consilierea pentru femeia de 34 de ani?

Subiectul întâlnirii: iulie 2015

Frica de a nu deveni ca mama ei: aprigă în comportament și vorbe, critică cu cei apropiați, lipsa sensului de a fi femeie pentru că a renunțat la asta pentru a fi numai mamă și soție.

Rezultat:

  • Empatia față de mamă în primul rând prin a-i înțelege comportamentul/atitudinea – ce era în viața ei în acele momente, observarea faptului că a primit de la mama ei o educație în care îmbrățișările, aprecierile și afecțiunea erau rare și în treacăt.
  • A reușit să-i ofere mamei înțelegere și din acel moment nu a mai avut sens ‘războiul” între cele două. Au devenit prietene și învață împreună comunicarea de la inimă la inimă.
  • De 2 ani această femeie a conștientizat și implementat că își aparține în primul rând ei, și-a creat zone (spa, fitness, participarea la atelierele noastre, citit, etc.) în care se regăsește ca femeie, iar în familie este o adevărată regină iubitoare, blândă și colorată.

 

Ce înseamnă pentru femeia 40 de ani întâlnirile cu noi?

Subiectul: dec. 2015

Copleșeala divorțului (sufocare, gheară pe inimă și lacrimi timp de 6 luni), grija profundă pentru siguranța emoțională a fetiței de 6 ani, eșecul personal de a avea acea familie fericită pentru ea și pentru fetița ei, așa cum a avut-o ea.

Rezultat:

  • În decursul unui an – identificarea aspirațiilor, recunoștință pentru ceea ce are prezent în viața ei. În prezent are un parteneriat sigur, întemeiat, bucurie în ochi, sens clar în ceea ce urmează să facă, prietenie cu fostul soț. Frica de a o pierde pe fetița a dispărut complet.

 

Ce înseamnă pentru fetița de 6 ani întâlnirile cu noi?

Subiectul:

Destrămarea încrederii că ceea ce spune este greșit, dobândirea unui tic nervos în perioada divorțului, frica profundă că a pierdut iubirea ambilor părinți și a bunicilor.

Rezultat:

  • Vorbește fără teamă și cere clarificări de fiecare dată când nu înțelege ceva. Liniștea fetiței – dobândise un tic nervos care acum nu mai există. Este creativă din nou și are în viața ei un prieten de încredere – partenerul mamei. Manifestă siguranță și hotărâre!

 

Ce înseamnă consilierea pentru băiețelul de 8 ani?

Subiectul:

Nu se poate trezi dimineața, și când o face este agitat și recalcitrant; are vise în care este mereu fugărit și singur, se simte frustrat atunci când nu i se acordă încrederea că poate să se descurce și singur.

Rezultat:

  • Cuvântul în final a fost “mă simt Întemeiat”. A doua zi s-a trezit vesel, fără ceas și a înțeles că poate să-și creeze în orice moment un vis care să-i ofere siguranță și liniște.

Write a comment

Facebook