Surdul și orbul sunt eu!

Am uitat să-mi ascult corpul și am uitat să-i vorbesc. Ascult doar de autoritatea exterioară, de „omul învățat” de la tv, de la vecinul care este „umblat” sau de la necunoscutul „bine îmbrăcat” care vorbea tare in mall. Ei știu mai bine!

Nu mai știu să îi vorbesc corpului pentru că sunt mereu în exterior, mereu în alertă după prima ofertă, după extraordinar, în căutarea marii ocazii prin care să reușesc și eu măcar odată. Nu îi vorbesc pentru ca nu am timp, sunt mereu pe fugă să rezolv problemele altora, mereu rezolv problemele care mi se pun în spate fără măcar să fiu întrebat. Și eu sunt bucuros să le rezolv, până la epuizarea mea fizică, pentru ca numai așa sunt o persoană politicoasă și acceptată exact așa cum m-au învățat părinții mei, bunicii și școala. Iar acum sunt o fantoma de om, programat zilnic să-mi trăiesc minunata viața: muncă-mâncarea-shopping/tv-somn. Sunt atât de programat încât nu mă întreb dacă există și altceva, baleez pe orbește între rușine și ce o sa spună celălalt despre mine?.

Suntem atât de programați, condiționați încât am devenit muți și surzi, nu mai știm cine suntem și care este scopul nostru, ce ne-ar place să facem doar din pură iubire pentru noi înșine.

Când am făcut ultima oară ceva pentru mine, numai pentru sufletul meu, fără să mă gândesc la nimeni și nimic? Când am fost atât de liber să ies din casă în miezul nopții fără să spun nimănui, când am dat muzica tare sau am dansat nebunește în parc? Când i-am spus ultima oară partenerului meu tot ce gândesc despre el? Când i-am spus mamei care mă copleșește de când m-am născut: mai taci din gura!, sau unchiului care miroase a băutură: mă dezguști! . Când am făcut dragoste doar pentu că eu am vrut, atunci, pe loc, cu acea persoana care îmi place?

Când i-am permis copilului meu să fie așa cum vrea el, să se exprime liber fără frica de a fi judecat? Niciodată, pentru că nici mie nu mi s-a permis. Și chiar dacă în copilărie mi-am jurat că eu nu voi face așa, că eu nu o să devin ca părinții mei, exact așa am devenit pentru că sunt programat, condiționat de biologic să  supraviețuiesc după legile lor.

Acum, cum aș vrea sa fie viața mea, doar a mea? Dacă nimeni, nimic nu ar putea interveni, nimic nu m-ar putea atinge sau influența, cum as vrea să arate o zi din viața mea? Dacă nu ar trebui să fac nimic pentru nimeni, ce as face pentru mine?

Sunt întrebări pe care rar ni le punem, măcar conceptual să putem ști ce ne dorim, măcar conceptual sa știm cum ar putea arăta fericirea, cum aș putea fi dacă aș lua singur deciziile din viața mea, dacă aș avea măcar pentru un moment puterea să-mi schimb viața.

Paradoxal este că, dacă nici măcar conceptual nu știm ce înseamnă libertatea, nu o vom avea niciodată pentru că nu știm ce să căutam.

Cum știi să cauți ceva care nu știi ca există?

Te invit sa faci primul pas spre autocunoaștere alături de noi, să descoperi ce îți spun celulele tale, sa îți dai timpul sa vorbești cu corpul tău. Nu te speria, nu vei fi supus vreunei tehnici complexe ezoterice sau vre-unui program dificil.

Vom învață în cel mai practic și palpabil mod să ne „auzim” cuvintele, să înțelegem că trăirile și fricile noastre sunt exteriorizate prin cuvinte, că aceste au întelesuri și simbolistică suficientă să ne determine comportamentul.

Auzind cuvântul pe care îl folosim să descriem o trăire sau frică, vom parcurge câțiva pași prin care vom conștientiza frica și o vom face sa fie irelevantă prin faptul că ne dăm pe loc dovezi. Tot pe loc, fiecare vom identifica și vom face acțiunile necesare astfel încât frica să dispară complet.

După fiecare întâlnire vei fi mai liber, mai clar, mai în control asupra propriei vieți. Corpul tău va intra într-un proces de regenerare și vindecare pentru că va schimba programe profunde care îl țineau până acum în supraviețuire, boală, spre moarte.

Și cea mai palpabilă va fi pofta de viața pe care o vei regăsi imediat, culorile din viața ta se vor amplifica, soluțiile vor veni rapid, comunicarea va fi mult îmbunătățită cu toți cei dragi, îți va scădea sentimentul de rușine sau vină față de ceilalți, vei decide în fiecare moment pentru tine și nu vei mai permite nimănui să o facă în locul tău.

Și asta este calea spre a fi SUVERAN!

Write a comment

Facebook